beeldende kunst van hier en nu

Kunstprijs 2015

Christiaan Kuitwaard is gekozen uit drie nominees als winnaar van de HMK 2015. De  andere nominees zijn Marjolein Spitteler en John Kok. De winnaar ontvangt een beeldje speciaal gemaakt door Hannie Mein en een geldbedrag van € 2000 euro beschikbaar gesteld door Home Center Wolvega.


Op 10 oktober 2015 zijn onder grote belangstelling de nominaties bekend gemaakt door de wethouder van Weststellingwerf Frans Kloosterman en de juryvoorzitter Peter Hiemstra.
Uit de 23 kunstenaars die werk hadden ingezonden waren Christiaan Kuitwaard, Marjolein Spitteler en John Kok genomineerd voor de HMK 2015.


17 oktober 2015 is de winnaar bekendgemaakt. Voorafgaand aan de bekendmaking was er in de hal van Home Center een portretsessie van 6 kunstenaars uit de tentoonstelling die een Weststellingwerver in beeld brachten. Piet Kapenga mocht deze eer te beurt vallen.
Kunstenaar Christiaan Kuitwaard is door de jury als winnaar van de HMK 2015 gekozen. De jruy bestond dit jaar uit Peter Hiemstra (winnaar 2012) Bianca Landgraaf (galeriehoudster uit Laren) en Henk Slomp (kunstenaar en docent aan de klassieke akademie in Groningen.

HM Logo St. Hannie Mein Kunstprijs
Secretariaat: p/a Westermaad 5
8431 TA Oosterwolde

De carrière van Hannie Mein was zeer succesvol en haar werk wordt, mede door het zo kenmerkende karakter, tegenwoordig verzameld door een steeds groeiende groep liefhebbers. De waardering voor haar werk en kunstenaarschap blijkt ook uit de in 2006 in het leven geroepen ‘Hannie Mein kunstprijs’.